ELOKUVAT
Katseltavaa kaikille

Krannit-kirjastoissamme on monipuolinen elokuvakokoelma. Valikoimasta löytyy kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia lapsille, nuorille ja aikuisille sekä opetus- ja dokumenttiohjelmia ja YLEn tallenteita.

Kaikki kirjastomme elokuvat löydät kokoelmahaun kautta.

Uudet elokuvat hankitaan DVD-levyinä. VHS-kasettejakin on kuitenkin edelleen lainattavissa.

Tekijänoikeus rajoittaa

Kirjasto ei tekijänoikeudellisista syistä voi ostaa kaikkia niitä elokuvia, joita yksityishenkilöt voivat ostaa tai joita on mahdollista vuokrata. Kirjastot myös maksavat elokuvista enemmän, koska hintaan sisältyy oikeus lainata elokuvaa asiakkaille.

Uudet ikärajat kuvatallenteille

Elokuvien ja TV-ohjelmien ikärajat ovat muuttuneet 1.1.2012 alkaen.

Lisätietoa kirjastoista ja
Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskuksesta
Meku.fi ja Ikärajat.fi

Elokuvavinkkejä

 

My week with Marilyn

Tositapahtumiin perustuva elokuva Marilyn Monroen vierailusta Englannissa Prinssi ja revyytyttö -elokuvan kuvauksissa. Virkistävänä poikkeuksena tämä elokuva ei kerro Marilynin elämän lopusta vaan pienestä hetkestä vuodelta 1957. Mielenkiintoinen ja koukuttava henkilödraama.

 

Just go with it

Pitkästä aikaa tarjolla on loistava romanttinen komedia. Kuvankaunis Jennifer Aniston ja koomikko Adam Sandler tähdittävät tätä Havaijin upeisiin maisemiin sijoittuvaa elokuvaa. Yleensä Sandler on totuttu näkemään hieman "kömpelöissä" rooleissa, mutta tässä elokuvassa hahmo on erilainen ja fiksu mikä jo sinänsä tekee siitä erikoisen. Hyvää viihdettä

 

The Grey

Lentokone rysähtää keskelle Alaskan lumista erämaata. Joukko eloonjääneitä lähtee etsimään tietään takaisin sivistyksen keskelle. Edessä on kuitenkin pitkä ja vaarallinen matka halki susien valtakunnan.  Piinavaa jännitystä ja inhimillistä draamaa aina yhtä vakuuttavan Liam Neesonin johdolla. Luonto on julma, varsinkin vihollisena. 

 

MIB 3

Toiminnalla täytettyä aikamatkailua takuuvarmaan MIB-tyyliin. Yleensä jatko-osat eivät ole kovinkaan hyviä, mutta poikkeukset vahvistavat säännön. Raikas komediallinen tuulahdus hyvillä näyttelijöillä 60-luvun henkeen. Historia kätkee yllättäviä tapahtumia suojiinsa ja kolmas osa paljastaa niistä yhden.

 

Lumikki ja metsästäjä

Tarina Lumikista on varmasti kaikille tuttu, mutta se onkin sitten ainoa tuttu asia tässä elokuvassa. Huima fantasiaelokuva Hollywoodin tähdillä varustettuna imaisee katsojan kauniiseen maailmaan. Charlize Theron tekee upean suorituksen pahana kuningattarena. Elokuvan ääniraita ansaitsee myös erikoismaininnan.

 

Lemmenlomalla

Tähtinäyttelijät Meryl Streep ja Tommy Lee Jones heittäytyvät rohkeasti rooleihinsa avioliittoleirille kadonnutta kipinää metsästämään lähtevänä pariskuntana. 30 yhdessä eletyn vuoden jälkeen on tullut aika päättää, onko heillä yhteistä tulevaisuutta. Elokuvan hauskuus kiteytyy henkilökemioiden huikeaan sulautumiseen ja tilanteisiin johon meidän jokaisen on helppo samaistua. Kyseessä saattaisi olla aikuisille tarkoitettu kiltti versio American pie elokuvista. Piinaavaa komiikkaa kevääseen.

 

The Artist

Ei välttämättä uskoisi, että mustavalkoinen mykkäelokuva voi naulata vielä nykypäivänäkin katsojan sohvalle tapittamaan hehkuvaa ruutua. Lopputekstien pyörähtäessä ruutuun on sanomattakin selvää miksi tämä elokuva voitti pussillisen Oscareita vuonna 2012. Miellyttävä ja yllättävä katselukokemus.

 

Kurikan kaupunginkirjasto / TN