Hyppää sisältöön
Kieli Kieli
Kirjallisuus
Krannit-Kokoelma

Krannit-kirjastojen aineisto on laaja ja monipuolinen sekä nopeasti saatavissa asiakkaille Kapsäkki -kuljetuksen ansiosta.

Voit lainata ja varata kauno- sekä tietokirjallisuutta useilla eri kielillä, musiikkia monessa muodossa, äänikirjoja, kielikursseja, elokuvia, cd-romppuja sekä lehtiä. Muista, että myös varastossa oleva aineisto on lainattavissa.

Kirjastojen kokoelmat on ryhmitelty aiheen mukaisiin luokkiin yleisten kirjastojen luokitusjärjestelmän YKL:n mukaisesti. Kirjastokohtaisesti käytössä olevissa hyllyluokissa voi olla eroja. Krannit-kirjastoissa on käytössä myös erilaisia aihekohtaisia hyllyluokkia esim. dekkarit.¨

Jos et löydä haluamaasi, kysy rohkeasti apua henkilökunnalta.

Kokoelma "elää" kaiken aikaa: hankimme uutta ja varastoimme vähemmän lainattua ja vanhempaa aineistoa. Lopulta poistamme kokoelmista huonokuntoista ja tarpeetonta aineistoa. Kirjasto ei ole arkisto eikä museo.

Johtoteemamme kokoelman kehittämisessä on asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden huomioonottaminen.

Kurikan kaupunginkirjaston kokoelmien valinnan, varastoinnin ja poiston periaatteet on kirjattu kokoelmapolitiikkaan. Jokainen kirjasto noudattaa omaa kokoelmapolitiikkaa, jossa on otettu huomioon kunkin asiakaskunnan tarpeet.


   
   
   
   
   
   
   
PALVELUT

Kirjasto on avoin kaikille

Tervetuloa kirjastoon lainaamaan, lukemaan lehtiä ja kirjoja, selailemaan nettiä, viihtymään ja oleskelemaan. Saat maksutta käyttöösi monipuoliset kokoelmat, viihtyisät tilat ja henkilökunnan asiantuntemuksen. Henkilökunta on valmis aina auttamaan - kysy mitä vain.

Kapsäkki

Kapsäkki-kuljetus tuo ja vie aineistolaatikoita kirjastojen välillä. 

Asiakas saa haluamansa aineiston toisesta kirjastosta omaan kirjastoonsa.

Voit tehdä varauksen kirjastossasi, tai verkkopalvelussamme. Verkkokirjastossa tehty NORMAALIVARAUS tehdään oman kuntasi kirjaston/kirjastojen kokoelmaan. Normaalivaraus on maksuton. SEUTUVARAUS tarkoittaa sitä, että varaus kohdistuu oman kuntasi ulkopuolelle ja varattu aineisto toimitetaan omaan kirjastoosi kuljetuksen mukana. Seuruvarauksesta menee 1 € varausmaksu.

Tilattu aineisto saapuu Jurvan, Kauhajoen, Kurikan ja Teuvan kirjastoihin tiistaisin ja torstaisin, Isojoen, Karijoen ja Kaskisten kirjastoihin vain torstaisin. Kesäaikana 1.6.-16.8. aineisto saapuu kaikkiin kirjastoihin torstaisin. 

Luo artikkeli