Language

Krannit-kirjastojen hyllyt pursuavat mielenkiintoisia kirjoja, lehtiä, musiikkia ja elokuvia. Myös pelejä ja cd-rom-levyjä löytyy joistakin kirjastoista. Kirjastoissa voit lainaamisen lisäksi käyttää tietokonetta, pelata lautapelejä, tavata kavereita, osallistua erilaisiin tapahtumiin tai tulla käymään muuten vain!

Sinäkin voit vaikuttaa siihen, mitä kaikkea kirjastosta löytyy. Anna meille palautetta, vinkkaa kavereillekin hyvästä kirjasta tai anna pisteitä lukemallesi kirjalle.

Articles: Show article
Tarinoita tenaville ja teineille

Kanto, Anneli: Kastehelmi Virtanen ja oma tahto (Karisto 2012)

Kaksivuotiaan Kastehelmen lujaa tahtoa kuvataan tässä uutuudessa mitä mainioimmalla tavalla. Kuvitus tukee tekstiä hyvin. Pukeminen, käveleminen, lelujen tahtominen ja niistä luopuminen ovat kaikki tuttuja juttuja niin pienen uhmaikäisen kuin vanhempansakin elämässä. Jos perheestä löytyy uhmaikäinen tahtotaapero, suosittelen kirjaa lämpimästi luettavaksi!

Kunnas, Mauri: Aarresaari (Otava 2012)

Kunnas on tarttunut Stevensonin klassikkoon ja muokannut siitä tiiviin, 40 sivuun mahdutetun lastenkirjan. Tuttu tarina sisältää sen verran hurjia käänteitä, että ihan perheen pienimmille kirja toimii parhaiten katselukirjana. Pensselin jälki on sen verran taattua tavaraa, että aikuisillekin riittää ihmettelemistä.

Louhi, Kristiina: Tompan uusi koti (Tammi 2012)

Uusimmassa Tomppa-kirjassa muutetaan. Vaikka Tomppa on saamassa oman huoneenkin, ei muuttaminen uuteen kotiin oikein jaksa ilahduttaa, enemmänkin se jännittää. Mutta onneksi kaikesta selvitään. Louhen rauhallinen teksti tukee herkkää kuvitusta.

Moran, Paul: Missä mangusti luuraa? (Gummerus 2012)

Suurhitiksi maailmalla noussut teos on samanaikaisesti sekä kuva- että tietokirja. Mangustiperhe kiertää kirjassa maailmaa aina Pariisista Pääsiäissaarille asti. Sympaattiset eläinhahmot sulautuvat kirjan sivuille niin hyvin, että aikuinenkin saa tehdä tosissaan työtä että mangustit sivujen syövereistä löytää. Tai, onko siinä juuri se salaisuus, lapsi ehkä huomaakin mangustit paljon nopeammin.. ei muuta kuin kokeilemaan! Missä mangusti luuraa?

lastenkirjat kokosi iipu

Blyton, Enid: Lumisen laakson arvoitus (Gummerus 2012)  
KansikuvaYstävykset Barney, Roger, Diana ja Töpseli pääsevät viettämään talvilomaa Barneyn isovanhempien taloon talvisen maiseman keskelle yhdessä Höpö – koiran ja Miranda – marakatin kanssa. Eipä aikaakaan, kun talossa alkaa tapahtua outoja asioita; lumiukko herää henkiin, joku koputtaa ovenkolkuttimella keskellä yötä ja Töpseli päätyy salaperäisesti kellarin yövieraaksi. Ystävykset saavat jälleen uuden arvoituksen ratkaistavakseen, mikä osoittautuukin lopulta melko visaiseksi tapaukseksi. Onko kaiken takana tarinoiden mysteerinen herra Ei-Kukaan vaan joku ihan muu? Lue kirja niin saat tietää!
Brezina, Thomas: Seitsemän tassua ja Penny: Hyytävä seikkailu (Helsinki Media Oy 2001)
Penny – sarjan kahdeksannessa osassa eläimiä rakastava ja eläinlääkärin urasta haaveileva Penny matkustaa Norjaan viettääkseen siellä isoisänsä syntymäpäiväjuhlaa. Melko pian Pennyn saapumisen jälkeen kylän pieneltä lentokentältä löytyy hylätty kuutti, jonka Pennyn isoisän ystävä Sven ottaa hoidokikseen. Alkaa kamppailu aliravitun kuutin selviämisen puolesta, mutta samalla kapinoidaan tietyllä tavalla myös hylkeenpyyntiä vastaan. Saavatko Sven ja apujoukot kuutin pelastettua? Mitä muuta hämäräperäistä Pennyn isovanhempien kotikylässä tapahtuu? Avaa kirja, niin tiedät enemmän!
Lehtinen, Tuija: Rebekka ja talven taikaa (Otava 2008)
13-vuotias Rebekka on muuttanut perheensä kanssa uudelle paikkakunnalle. Tämä punatukkainen nuori neiti on kiinnostunut näyttelemisestä ja kirjoittamisesta eikä hän pane pahakseen, vaikka muut ikätoverit suhtautuvatkin häneen hieman oudoksuen. Talven tullen Rebekka kiinnostuu pikaluistelusta ja löytääkin siitä uuden harrastuksen itselleen. Talvessa on salaperäistä taikaa, joka saa Rebekankin temppuilemaan luistimilla. Millaista tämä ilmassa oleva taika sitten on? Se ja paljon muuta selviää tästä Rebekka – sarjan kolmannesta osasta.
Marttinen, Tittamari: Viivi Pusu ja säihkyvät sukset (Gummerus 2009)
Hyppää mukaan Viivi Pusun ja hänen ystäviensä kyytiin sarjan seitsemännessä osassa, jossa osallistutaan koululaisten elokuvajuhlille ja vietetään hiihtolomaa Vuokatissa. Mukaan mahtuu monenmoisia kommelluksia eikä ihastumisen tunteiltakaan vältytä. Jos et ole vielä tutustunut Viiviin, lue ihmeessä tämä teos. Luulenpa, että saatat pitää tämän elokuvia rakastavan vauhtimimmin seikkailuista.
Nuotio, Eppu & Tolonen, Tuutikki: Pensionaatti Onnela: Täytettyjen tomaattien talvi (Otava 2008)
KansikuvaKirjasarjan toisessa osassa seurataan pensionaatin elämää syksystä kevääseen ja tapahtumat kerrotaan naapurinpoika Waskerin näkökulmasta. Tämä kirja sekoittaa mukavasti keskenään suomalaista ja argentiinalaista kulttuuria. Pensionaatissa on asiakaspula ja niinpä Delfinan, 12-vuotiaan hotellinjohtajan täytyy keksiä erilaisia mainoskikkoja, jotta huoneet saataisiin täyteen. Myös koulunkäynnin kanssa on ongelmia, kun Delfinan täytyy yrittää tasapainoilla johtamisen ja opiskelun kanssa. Selviääkö pensionaatti lopulta ongelmistaan? Entä mikä merkitys täytetyillä tomaateilla on pensionaatille? Lue kirja, niiin tiedät. Teos on myös hyvä valinta sinulle, joka haluat oppia muutaman sanan espanjaa. Miksikö? En paljasta, ota itse selvää ?

nuortenkirjat kokosi Anna