Hyppää sisältöön
Kieli Kieli
Artikkelilista
  • Haullasi content_group: E-musiikki löytyi 1.
Naxos Kauhajoki

Musiikki

Krannit-kirjastojen kokoelmista löytyy musiikkia jokaiseen makuun ja monenlaisessa muodossa. Suurin osa kokoelmasta on cd-levyjä, mutta edelleen löytyy myös LP-levyjä sekä C-kasetteja.

Erilaisia instrumentteja soittaville löytyy monen tasoisia nuottijulkaisuja ja laulusta pitäville on tarjolla laulukirjoja.

Kokoelmista löytyy myös kattavasti musiikkikirjallisuutta, mm. henkilöhistorioita sekä soitinrakennusoppaita.

Jos haluamaasi teosta ei löydy omasta kirjastostasi, niin pyydä se kaukolainaan naapurilta!

Musiikin ja elävän kuvan lumoa

Viime aikojen musiikin uutuuskirjoissa äänen saavat raskaan musiikin miehet.

dregenTore S. Börjesson: Minä, Dregen

Dregen (oikealta nimeltään Andreas Tyrone Svensson) on eräs ruotsalaisen raskaan rockin kulmakiviä. Hellacopters- ja Backyard Babies -kitaristi soittaa nykyään Michael Monroen bändissä ja Hanoi Rocksin vaikutus miehen uraan on ollut kiistaton. Dregenin elämästä ei puutu rajuja käänteitä - oma isä esimerkiksi teki itsemurhan lähes poikansa nähden. Tämän tyyppisillä yksityiskohdilla mässäillään kirjassa hieman liikaakin ja Börjessonin ihannoiva suhtautuminen kohteeseensa häiritsee paikoin. Muutoin kyseessä on vauhdikas ja rock'n roll-henkinen elämäkerta.


pageBrad Tolinski: Jimmy Page, Yksinoikeudella

Paul Rees: Robert Plant - Elämä

Led Zeppelin -miehistä on kirjoitettu viime vuosina paljon - Robert Plantista ilmestyy nyt jo toinen suomennettu elämäkerta lyhyen ajan sisään ja '70-luvun mahtiyhtyeestä on tullut useita biografioita. Näitä elämäkertoja voi kuitenkin hyvin mielin suositella.

Mystisestä Jimmy Pagesta toimittajien on ollut vaikea saada mitään irti, mutta Tolinski onnistuu siinä hieman tajunnanvirran omaisella tyylillään. Plantista taas saa kuvan  työteliäänä ja itseironisena herrasmiehenä, jolla tosin on varsin erikoislaatuinen ja hedonistinen menneisyys.

peter crissPeter Criss & Larry "Ratso" Sloman: Kissin kissamiehen elämä

Nyt kun mahtibändin imago ja sopimustekniikka ei enää sulje entisten Kiss-miesten suita, sen entiset jäsenet ovat ryhtyneet muistelemaan. Kitaristi Ace Frehleyn omaelämäkerta ilmestyi hieman aiemmin ja nyt on rumpali Crissin vuoro. Bändin hankalikkona pidetty italialaistaustainen Criss todella puhuu suunsa puhtaaksi Kiss-vuosistaan, mutta ei säästele myöskään itseään.

kingston wallViljami Puustinen: Kingston Wall - Petri Wallin saaga

Tätä kirjaa kirjoitettiin kauan, sillä Puustinen halusi varmistaa tarinansa pienimmätkin yksityiskohdat ja tehdä Petri Wallin omalaatuiselle persoonalle oikeutta. Kingston Wallin lyhyt ura oli merkittävä osa suomalaisen rockin historiaa; musiikillisesti kunnianhimoisen yhtyeen levyt eivät myyneet paljon, mutta keikkojen myötä kulttimaine kasvoi. Loppua myöten tarina saa jännityskertomuksen piirteitä, kun Wallin kipuilut mytologioiden, egon, päihteiden ja mielenterveyden kanssa kärjistyvät. Vain 26-vuotiaana kuolleen miehen tarinan loppuvaiheet on käsitelty asiallisesti mutta silti kiinnostavasti.

Joel McIver: 100 kovinta metallikitaristia

McIverin kirjan lähtökohta on melkeinpä röyhkeä: nyt pistetään metallikitaristit paremmuusjärjestykseen! Kirjoittajan subjektiivisuus ei voi olla näkymättä: suuri osa kitaristeista on amerikkalaisia ja thrash-metallin edustus varsinkin kärkipäässä on vahva. Suomalaisia on mahtunut mukaan kaksi: Timo Tolkki sijalla 59 ja Alexi Laiho sijalla 21.


Kurikan kirjasto / Paula Rönni

Musiikkitietokantoja

Viola - Suomen kansallisdiskografia

Fono.fi - Muokattu versio Yleisradion äänilevystön Fono-tietokannasta.

RockData - Yleishyödyllinen tietokanta rock-musiikin alalta.

Suomalaisten äänilevyjen hakemisto - Suomen äänitearkiston tietokanta vuosilta 1901 - 1999.

Raita - Digitoituja vanhoja kotimaisia äänitteitä, jotka on voitu asettaa vapaasti saataville.